Haber

Gürcistan: Tiflis’teki protestolar ile ‘Maydan olayları’ arasında paralellik kurmak oldukça kolay

Gürcistan Parlamentosu Başkanı Şalva Papuaşvili düzenlediği brifingde, ‘Yabancı Nüfuzun Şeffaflığı‘ yasasının kabul edilmesine karşı Tiflis’te düzenlenen protestolar ile Kiev’deki ‘Maydan‘ arasında paralellik kurmanın kolay olduğunu, organizatörlerin aynı görsel teknikleri kullandığını söyledi.

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi de, yabancı finansmanlı siyasi liderler ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen protestolar sırasında şiddet senaryoları geliştirmeyi amaçlayan provokasyonların hazırlandığını bildirmişti.

Papuaşvili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Maydan ile doğrudan paralellikler görüyoruz: gelin-damat, benzer fotoğraflar, kesinlikle aynı ritüeller ve görsellerin sahnelenmesi. Evli bir çift, piyano çalan bir adam ve aslında gerçekleşmekte olan bu şiddet eylemlerini güzel bir şekilde paketlemek için yarattıkları farklı görsel efektler…

Papuaşvili açıklamasında Gürcistan Güvenlik Servisi tarafından yayımlanan raporun Tiflis’te neler olduğunu ve şiddet süreçlerinin nasıl kışkırtıldığını gösterdiğini vurgulayarak, “Bunu birkaç ay önce aktivistlere verilen Uygulamalı Şiddet İçermeyen Eylem ve Stratejiler Merkezi (CANVAS) eğitimiyle ilgili bir soruşturma olduğunda gördük. Bu senaryoların Gürcistan sokaklarında doğrudan gerçekleştiğini görüyoruz” dedi.

haberalaca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu