Ekonomi

News Corp 3. çeyrekte gelir ve kazançlarını aynı seviyede açıkladı

NEW YORK – News Corp (NASDAQ: NWSA) üçüncü çeyrek hisse başına karını (EPS) analist tahminlerine paralel olarak 0,11 dolar olarak açıkladı. Çeyrek geliri 2,42 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 2,46 milyar dolarlık konsensüs tahminini biraz aştı. Geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında gelir 2,45 milyar dolardan %1’lik bir düşüş gösterdi.

Şirketin bu çeyrekteki net geliri, satışlardan elde edilen kazançların azalması, değer düşüklüğü ve yeniden yapılandırma masraflarının artması ve amortisman ve itfa giderlerinin yükselmesi nedeniyle bir önceki yılın 59 milyon dolarına göre %29’luk bir düşüşle 42 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak bu durum, azalan gelir vergisi gideri ve iştiraklerin öz sermaye zararlarındaki iyileşme ile kısmen dengelendi.

News Corp’un dijital gayrimenkul hizmetleri ve Dow Jones segmentleri, REA Group’un gelirlerinin Avustralya’daki güçlü konut performansının etkisiyle %15 artışla 256 milyon dolara yükselmesiyle güçlendi. Dow Jones’un profesyonel bilgi iş gelirlerinde de %10’luk bir artış görülürken Risk & Uyum ve Dow Jones Energy’nin her biri %15 oranında büyüdü.

Şirketin dijital abonelikleri, bu çeyrekte 5 milyonun üzerinde Dow Jones dijital aboneliği ile bir dönüm noktasına ulaştı ve 322 bin ile art arda en yüksek çeyreklik net eklemeye işaret etti. Bununla birlikte, ABD’deki zorlu konut piyasası koşulları Move’un gelirlerini etkiledi ve gelirler %6 azalarak 132 milyon dolara geriledi.

İcra Kurulu Başkanı Robert Thomson sonuçları yorumlarken şirketin stratejik ilerlemesini ve dijital dönüşümünü ve Google ile ortaklıklarının uzatılmasını vurguladı. Thomson ayrıca maksimum esneklik sağlamak için şirketin yapısının gözden geçirilmeye devam edildiğini de belirtti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu